Miért szeretik a pasik a nagy csöcsöket?

Miért szeretik a férfiak a nagy melleket, vagy úgy egyáltalán a női domborulatokat? Valahol a genetika és a hormonok zsizsegése között félúton lehet a válasz, de eddig úgy tűnt hogy ezt a dilemmát ésszerűen megmagyarázni nem lehet.

 

A választ a magunk részéről nem is kerestük soha, elfogadtuk a tényt, hogy a férfiak buknak a nők domborzati térképére, mi pedig a kockás hasra és a méretes péniszre, Larry Young és Brian Alexander azonban nem tudott belenyugodni a dologba, így kutatásba kezdtek. Szerintük a mellimádat a csecsemőkori szoptatáshoz és az azzal egyidejűleg termelődő hormonokhoz köthető, bár ez még mindig nem magyarázat arra, hogy a nők (legalább is a többségük) miért nem éreznek hasonló vonzalmat egymás domborulatai iránt.

 

A férfiak imádják a női kebleket, ezzel pedig meglehetősen egyedül vannak a többi fajhoz képest, hiszen egyedül az embereknél fordul elő hogy a melleknek a szexualitásban ilyen jelentős szerepük van. A felmérések szerint a nők jelentős többsége kifejezetten élvezi a keblek, emlők izgatását, nyalogatását, a férfiak pedig kifejezetten szívesen teszik ezt, hiszen olyan mélyen bevésődött rajongásról van szó az agyukban, mely nem tanult, hanem genetikai dolog.

 

A kutatók szerint a mellek milyensége a férfi számára tudat alatt azt jelzi, hogy a nő egészséges és megfelelő anya lehet belőle, továbbá neurológiai magyarázattal is szolgálnak:

 

„Mikor egy nő életet ad gyermekének, újszülöttje bonyolult folyamatokon keresztül, kezével és szájával veszi rá édesanyja melleit a tej termelésére. Ezek az ingerek ugyanis jeleket küldenek az idegek mentén az agyba, mely során oxytocin termelődik a hipotalamuszban, a vegyület ezek után beindítja a simaizmokat a nő mellében, melynek eredményeként megindul a tej, a kisbaba pedig jóllakik” – részletezte Larry és Brian, de ezzel még nem zárják le a fejtegetést.

 

„Mikor egy férfi megérinti, masszírozza, vagy harapdálja a nő mellét, ugyanazokat a folyamatokat indítja el, mint amik a szoptatás alatt zajlanak le. Az oxytocin hatására az agy figyelme a partner arcára, illatára és hangjára terelődik. A mellcirógatás hatására termelődő oxytocin, valamint az előjáték és a szemtől szembeni szex eredményeként megjelenő dopamin-löket segít összekapcsolni a szerető arcát és szemét a kellemes érzéshez, kötődést hozva létre a nő agyában.”

 

Összegzés? Van bizony! Nincs semmi megvetnivaló abban, ha egy férfi agya kikapcsol egy szép női kebel láttán és egyből a szexre kezd asszociálni. Ősi, tudat alatti ösztönről van szó, nem másról.
Ha viszont beeg pornó videókat néznél meg akkor a te helyed a pornox lesz.
Kommentek
  1. Én